FUNKCIJA DELOVANJA MINERALNE SMOLE V ŽIVEM ORGANIZMU

Edini znanstvenik, ki je dvakrat samostojno dobil Nobelovo nagrado, dr. Linus Carl Pauling, je odločno trdil: »Vsako bolezen ali bolezensko stanje z retroaktivno analizo lahko spremljamo do samega vzroka; primanjkljaja mineralov«.

Da bi telo lahko samo vzdrževalo zdravje, mu je potrebno zagotoviti zadostno količino mikro in makroelementov. Naše telo težko absorbira nekatere minerale, zato mu jih moramo dodajati v primerni obliki, da jih lažje absorbira. S staranjem organizma minerali kljub primerni obliki še težje vstopajo v celice telesa. Prav tu se izkaže mumio, s svojo široko paleto mineralov. Ti so povezani s fulvično kislino (FK), povezave imenujemo fulvati. Fulvati kot prvovrstni elektroliti v telesu vzdržujejo ravnovesje. Minerali v ionski obliki ustvarjajo optimalno regulacijo električnega potenciala celic in podpirajo vse faze njenega metabolizma. Tako možnost absorpcije mineralov v črevesju (za razliko od drugih biostimulatorjev) omogoča FK. Le-ta prehaja skozi celične membrane tudi, ko te izgubijo fluidnost. Mumio zaradi FK predstavlja celoto, ki je veliko močnejša od katerekoli skupine elementov. Ko so raztopljene, se posamezne sestavine mineralne smole medsebojno dopolnjujejo in s tem krepijo delovanje. Z vzpostavljenim ravnovesjem elektrolitov znotraj celic se uravnovesi tudi kislinsko bazno ravnotežje, kar vpliva na pH. Lahko bi poenostavljeno rekli, mineralna smola »napolni« naše miniaturne baterije – celice. Moramo se zavedati, da organizem (telo) živi in umre dejansko na celični ravni. Proces revitalizacije celic se prične v enakem vrstnem redu, kot se odvija slabljenje in bolehanje celotnega organizma. V bolezenskem procesu se zgodi niz verižnih reakcij z negativnim izidom za organizem, ki vodi v nastanek bolezni. Z uporabo smole se sproži verižna reakcija, njena posledica pa je izboljšanje bolezenskega stanja organizma.

Razstrupljanje celic in normalizacija pH v krvi se odraža v boljši izkoriščenosti kisika v organizmu, saj je nemoteno celično dihanje izrednega pomena za celoten metabolizem, imunski sistem in zdravje nasploh. Ker mumio deluje »globinsko« in vzbudi vitalno energijo organizma, je pridobila značaj univerzalnega zdravilnega medija za uporabo.

Osnovne funkcije delovanja mineralne smole – mumio:

  • Vsebuje vse organizmu potrebne minerale v ionski obliki in tudi druge pomembne substance.

  • Fulvična kislina opravi prenos vseh elementov mineralne smole do celic organizma, kjer se ustvarja in nato vzdržuje električni potencial celic.

  • Normaliziran električni potencial preprečuje degradacijo in prezgodnjo celično smrt.

  • Fulvična kislina veže in odstranjuje toksine, odpadne produkte metabolizma in radioaktivne snovi.

  • Posledica opisanega je kislinsko – bazno ravnovesje, s tem pa boljši metabolizem, oziroma pravilno razmerje med anabolnimi in katabolnimi procesi ter boljši izkoristek kisika v organizmu.

  • Aktivne komponente so v idealnem razmerju, v vsaki fazi revitalizacije delujejo sinhronizirano, s ciljem uresničevanja največjega efekta v samih celicah.

Uporaba mineralne smole je skozi zgodovino dokazala, da stimulira celjenje poškodovanega ali obrabljenega vezivnega tkiva, regulacijo metabolizma in prebave. Mumio spodbuja fagocitno aktivnost makrofagov, prispeva k normalizaciji funkcije živčevja ter izboljšuje in stabilizira cirkulacijo krvi v telesu. Prav tako je izredno uporabno sredstvo pri zdravljenju opeklin, vnetju ven, zlomih in tudi drugih poškodbah kosti.

Mumio stimulativno vpliva na kri, ima izredne antibiotične lastnosti, je močan antioksidant ter ima sposobnost, da postopno raztaplja kamen v ledvicah in v žolčniku. Dobri rezultati zdravljenja so doseženi pri težavah moške in ženske neplodnosti, pri vnetju spolnih organov, izboljšuje spolno funkcijo in normalizira menstrualni ciklus.

Mumio izboljšuje funkcijo možganov in živčevja, sodeluje v sintezi DNK in splošno vpliva na pravilno delovanje celic organizma.

Mumio deluje splošno zaščitno, protivnetno ter antibiotično in antimikotično, krepi organizem, zmanjšuje občutek utrujenosti, izboljšuje vzdržljivost, obnavlja energijo in ima izredno kozmetično vlogo. Pri mineralni smoli ne gre za spojino »čarovnikov«, temveč za enkratno naravno sredstvo, ki celovito deluje na organizem.

Z uporabo smole bi se postopoma lahko odpravile že nastale škodljive spremembe znotraj organizma in s tem bolezenska stanja, ki se kažejo s številnimi simptomi.