MUMIO (mumijo) BALZAM za telo

Nov izdelek

Mumio Balzam za telo

Mumio Balzam je večnamenski kozmetični izdelek za nego, zaščito in regeneracijo kože. Balzam blagodejno vpliva na tkivo, spodbuja in podpira obnavljanje povrhnjice ter ima krepilni in osvežilni vpliv na kožo.

Več podatkov

22 Izdelkov

17,80 € z DDV

Na seznam želja

Več podatkov

Mumio Balzam je večnamenski kozmetični izdelek za nego, zaščito in regeneracijo kože. Mumio Balzam blagodejno vpliva na tkivo, spodbuja in podpira obnavljanje povrhnjice ter ima krepilni in osvežilni vpliv na kožo.

SESTAVA: voda, Mumio extract 100% prečiščen, vazelin, lanolin, DEHYMULS F*, in EUXYL PE 9010*

DEHYMULS F*: Dicocoyl Pentaerythrityl Distearyl Citrate, Cera Microcrystallina, Glyceryl Oleate, Aluminium Stearates, Propylene Glycol

EUXYL PE 9010* je tekoči konzervans, skoraj brez barve in z značilnim vonjem. Ima širok spekter učinkovanja proti bakterijam, kvasovkam in gobam plesni.

Lastnosti in delovanje učinkovin

   Mumio je produkt, ki nastane ko organske snovi pridejo v stik s fulvično (FK) in humično kislino (HK) v zemlji. Fulvčno kislino proizvajajo saprofitni mikroorganizmi pri razpadanju rastlinskega in drugega organskega materiala v prisotnosti kisika in humusa. Humična kislina ima sposobnost raztopiti in kombinirati organske, anorganske ter mikroelemente v supramolekularne nano strukture. FK in HK imajo vrsto pomembnih vlog v organizmu; prenašajo hranljive snovi, so izredni antioksidanti, razstrupljajo organizem, imajo močno antibakterijsko delovanje, obnavljajo poškodovana tkiva in organe, stimulirajo metabolizem in dvigujejo raven energije v telesu. Mumio vsebuje aminokisline (asparginsko kislino, glutaminsko kislino, glicin, lizin, fenilalanin, serin, teremin, tirozin in valin), Fulvic Acid (Humic Acid), vitamine B kompleksa, esencialne maščobne kisline, terpinoide, fosfolipide, polifenolne komplekse, steroidne spojine, peptide, vitamin P (citrin); esencialne minerale, kalij, kalcij, magnezij, natrij; organsko vezane ali ionizirane minerale v sledovih: železo, cink, mangan, jod, fosfor, selen.

   Vazelin je prečiščena in skoraj popolnoma razbarvana zmes poltrdnih ogljikovodikov, pridobljenih iz nafte. Namenjen je za zunanjo uporabo, in sicer za zaščito kože pred mrazom, vetrom in ostalimi zunanjimi vplivi. Deluje emolientno, torej v koži zadržuje vlago in jo mehča. Je pogosta sestavina mazilnih podlag. Skozi kožo se ne absorbira.

   Lanolin je rumena voskasta snov. Glavna naloga lanolina je, da zaščiti kožo pred vremenskimi vplivi. Lanolin pripomore k hitrejši regeneraciji kožnih poškodb in deluje kot zaščita pred vnetji. Lanolin je izredno kompatibilen s človeško kožo saj je podoben podkožnem sebumu. Poznan je kot izredno dober emolient, ki kožo zmehča in jo naredi bolj prožno. Na koži lanolin naredi začasno pregrado (pol prepustni film), kar omogoča koži, da se globinsko navlaži in upočasni izhlapevanje vlage. Poleg tega prodre tudi globoko v kožo kjer sprosti vlago, ki jo ima vezano nase in kožo tako tudi globinsko navlaži (večja prožnost). Dokazano je, da lanolin pripomore k hitrejši regeneraciji popokane, suhe in zaradi vremenskih vplivov poškodovane kože. Ker naredi kožo prožno in mehko, ga nosečnice pogosto uporabljajo v kozmetičnih izdelkih za preprečevanje strij, doječe matere pa z njim mažejo popokane ali poškodovane bradavičke.V tradicionalni naravni kozmetiki se lanolin pogosto uporablja tudi kot emulgator, saj ima odlično lastnost (polarni značaj), da je topen v oljih, hkrati pa nase veže vodo.

 Navodilo za uporabo: Mumio Balzam nežno nanesemo na kožo.

Mumio balzam ne vsebuje alergenov in parabenov ter je primeren za uporabo tudi pri bolj občutljivi koži. 

PAKIRANJE: Mumio Balzam je pakiran v plastičnem lončku volumna 50 ml.

Mnenja in ocene

Trenutno ni ocen.

Napiši mnenje

MUMIO (mumijo) BALZAM za telo

MUMIO (mumijo) BALZAM za telo

Mumio Balzam za telo

Mumio Balzam je večnamenski kozmetični izdelek za nego, zaščito in regeneracijo kože. Balzam blagodejno vpliva na tkivo, spodbuja in podpira obnavljanje povrhnjice ter ima krepilni in osvežilni vpliv na kožo.