MUMIO (mumijo) vlažilna KREMA

Nov izdelek

Mumio krema

Posebna vlažilna krema za nego obraza, vratu in dekolteja s 100 % naravnim oljem jojobe, mineralno smolo - Mumio in eteričnim oljem sivke.

Mumio krema hrani, obnavlja, gladi, sprošča ter daje prijeten občutek koži. Z redno uporabo kreme so opazni učinki pomlajevanja kože. 

Mumio krema je primerna negi mešane, suhe, poškodovane ter atopične ali psoriatične kože.  

 

Več podatkov

43 Izdelkov

18,90 € z DDV

Na seznam želja

Več podatkov

Mumio krema 

Posebna vlažilna krema za nego obraza, vratu in dekolteja s 100 % naravnim oljem jojobe in mineralno smolo - Mumio. Mumio krema hrani, obnavlja, gladi, sprošča ter daje prijeten občutek koži. Z redno uporabo kreme so opazni učinki pomlajevanja kože. Mumio krema je primerna negi mešane, suhe, poškodovane ter atopične ali psoriatične kože. 

SESTAVA: Mumio  extract, olje jojobe, eterično olje sivke, hidrofilno olje Cetiol, voda, vazelin, čebelji vosek, parafin, glicerol, Mg Sulfat, DEHYMULS F*, in Euxyl PE 9010*.

DEHYMULS F*: Dicocoyl Pentaerythrityl Distearyl Citrate, Cera Microcrystallina, Glyceryl Oleate, Aluminium Stearates, Propylene Glycol

EUXYL PE 9010* je tekoči konzervans, skoraj brez barve in z značilnim vonjem. Ima širok spekter učinkovanja proti bakterijam, kvasovkam in gobam plesni.

INGREDIENTS: Aqua, Petrolatum, Decyl oleate, Simmondsia Chinensis oil, DicocoyI pentaerythrityl distearyl citrate (and) Cera microcristallina (and) Glyceryl oleate (and)  Aluminium stearates (and) Propylene glycol, Paraffinum liquidum, Glycerine, Humic acid extract, Ethylhexylglyceryl, Phenoxyethanol, Cera alba, Magnesium sulfate, Lavandula angustifolia oil, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Limonene, Linalool, Cinnamal, Coumarin.

Posebno opozorilo: krema ne vsebuje benzena.

Eterično olje sivke vsebuje alergene: Limonene, Linalool, Geraniol, Cinnamal, Coumarin, Eugenol, Citronellol.

Lastnosti in delovanje učinkovin

   Mumio ima različne blagodejne vplive na organizem, za kožo so najbolj pomembni naslednji:

            - krepi imunski sistem; - delna zaščita proti bakterijam – antibakterijsko,

            - protivnetno

            - in proti glivicam – antimikotično,

            - povečuje prepustnost celične membrane in s tem celično delitev,

            - deluje kot katalizator pri encimskih reakcijah,

            - pospešuje regeneracijo in obnovo celic in

            - vlažilni učinek

   Jojobino olje je ekstrakt semena drevesa jojoba (Simmondsia chinenis) in pravzaprav ni olje, ampak vosek. Njegova sestava je zelo podobna sestavi olja človeške kože (sebuma). Ravno zato lahko jojobino olje razen suhe kože koristi tudi mastni koži, ker ne maši por. Jojobino olje koži nudi vlago ves dan, saj ne izhlapi tako kot vlažila na vodni bazi. Kožo hrani ter preprečuje nastanek gub. Hitro in globoko se vpije in ne pušča mastnega videza kože.Vsebuje veliko vitaminov, predvsem pa vitamin E in zaradi svoje posebne sestave kožo varuje pred vplivi iz okolja.

   Eterično olje sivke (Lavandula angustifolia) se veliko uporablja za nego kože (večine tipov), predvsem pri negi manjših ran, pikov žuželk, opeklin, luskavici, glivičnih vnetjih, dermatitisu, mastni koži in aknam. Medicinsko gledano sivka pospešuje nastajanje nekaterih belih krvnih celic in tako krepi telesno obrambo. Spodbuja tudi celično rast in deluje pomlajevalno ter preprečuje rast mikroorganizmov.

   Hidrofilno olje Cetiol je koži prijazno olje z funkcijo delovanja na lipide.

   Čebelji vosek (Cera Alba) izdelujejo medonosne čebele (čebele delavke) v voskovnih žlezah. Čebele iz voska gradijo satje, ki je sestavni del čebeljega panja. Pri 32 - 35 °C je plastičen in upogljiv ter se z lahkoto gnete. Tekoč postane pri temperaturi med 62 - 64 °C. Čebelji vosek se zaradi blagodejnih učinkov veliko uporablja v kozmetični in farmacevtski industriji. Uporablja se pri izdelovanju krem, mazil, losjonov, mil, ličil, itd. Poleg tega, da deluje kot trdilo in izdelkom izboljšuje strukturo, koži daje mehkobo, vlago, elastičnost in deluje protivnetno.

   Parafin se imenuje zmes trdih alkanov (nasičeni ogljikovodiki) z več kot 20 ogljikovimi atomi. Parafinsko olje - zmes tekočih ogljikovodikov. Parafin kot tak v naravi ne obstaja, dobimo ga pri suhi destilaciji rjavega premoga in iz stranskih proizvodov (naftni derivat).

   Glicerol ali glicerin je brezbarvna, gosta tekočina, brez vonja, sladkega okusa in topna v vodi v vseh razmerjih, saj veže vodo. Spada med polivalentne alkohole ali poliole (ang. polyol). Polioli so spojine, ki imajo več kot dve funkcionalni hidroksilni (-OH) skupini. Prav zaradi teh hidroksilnih skupin je glicerol izredno higroskopičen in zelo dobro topen v vodi.

Glicerol je v naravi izredno razširjen, saj je kot sestavina fosfolipidov in trigliceridov prisoten v vseh rastlinskih in živalskih celicah. Fosfolipidi so lipidi, ki vsebujejo fosfat, takšne spojine najdemo npr. v lecitinu; za trigliceride pa že vemo, da so glavna sestavina vseh maščob.

   Magnezijev sulfat (tudi grenka sol, ledena sol) so mali beli oziroma brezbarvni kristali, po navadi igličaste oblike s hladnim, slano-grenkim okusom. So prosto topni v vodi in delno v alkoholu. Kemijska formula je Mg SO4. Uporabljajo ga v zdravstvu, kot razstrupljevalec, odvajalo, proti krčem in tistim s pomanjkanjem magnezija v telesu.

Navodilo za uporabo: Mumio kremo namažemo na čisto in suho kožo do popolne vpojnosti.

PAKIRANJE: Mumio krema je pakirana v 50 ml stekleni embalaži.

Mnenja in ocene

Trenutno ni ocen.

Napiši mnenje

MUMIO (mumijo) vlažilna KREMA

MUMIO (mumijo) vlažilna KREMA

Mumio krema

Posebna vlažilna krema za nego obraza, vratu in dekolteja s 100 % naravnim oljem jojobe, mineralno smolo - Mumio in eteričnim oljem sivke.

Mumio krema hrani, obnavlja, gladi, sprošča ter daje prijeten občutek koži. Z redno uporabo kreme so opazni učinki pomlajevanja kože. 

Mumio krema je primerna negi mešane, suhe, poškodovane ter atopične ali psoriatične kože.