Mumio med

Nov izdelek

Mumio med

Mumio med je prehransko dopolnilo in vrhunski biostimulator.

Mumio med se priporoča otrokom, aktivnim ali anemičnim ljudem ter osebam z slabšim delovanjem imunskega sistema. Zdravim ljudem je primerna preventiva v zimskem času.

Hraniti v temnem prostoru in na sobni temperaturi.

Več podatkov

90 Izdelkov

17,00 € z DDV

Na seznam želja

Več podatkov

Mumio med

Mumio med je prehransko dopolnilo in vrhunski biostimulator.

Sestava: V naravni slovenski med je raztopljena mineralna smola – Mumio. Mineralna smola - mumio je bogata z vitamini, minerali, aminokislinami, številnimi mikro in makroelementi, ter huminskimi kislinami (humična in fulvična).

Uporabnost izdelka: Mumio med se priporoča otrokom, aktivnim ali anemičnim ljudem ter osebam z slabšim delovanjem imunskega sistema. Zdravim ljudem je primerna preventiva v zimskem času.

Doziranje: Najbolje učinkuje zaužitje dveh čajnih žličk mumio meda dnevno.

Opozorilo: Prehransko dopolnilo Mumio med se ne priporoča diabetikom ali ljudem z alergijsko reakcijo na med.

Navodila za uporabo: Mumio med je najboljše zaužiti zjutraj cca 40 min pred prvim obrokom. Lahko se vmeša v mleko, čaj in druge napitke ali pa ga zaužijete brez tekočine.

Hraniti v temnem prostoru in na sobni temperaturi.

Mineralna smola - Mumio nastaja in se nabira v neokrnjeni naravi na višinah med 1000 - 4000 m v visokogorju Altaj, Pamir, Tibet in še nekaterih geološko mladih gorovjih.

Edini znanstvenik, ki je dvakrat samostojno dobil Nobelovo nagrado, dr. Linus Carl Pauling, je odločno trdil: »Vsako bolezen ali bolezensko stanje z retroaktivno analizo lahko spremljamo do samega vzroka; primanjkljaja mineralov«.

Da bi telo lahko samo vzdrževalo zdravje, mu je potrebno zagotoviti zadostno količino mikro in makroelementov. Naše telo težko absorbira nekatere minerale, zato mu jih moramo dodajati v primerni obliki, da jih lažje absorbira. S staranjem organizma minerali kljub primerni obliki še težje vstopajo v celice telesa. Prav tu se izkaže mumio, s svojo široko paleto mineralov. Ti so povezani s fulvično kislino (FK), povezave imenujemo fulvati. Fulvati kot prvovrstni elektroliti v telesu vzdržujejo ravnovesje. Minerali v ionski obliki ustvarjajo optimalno regulacijo električnega potenciala celic in podpirajo vse faze njenega metabolizma. Tako možnost absorpcije mineralov v črevesju (za razliko od drugih biostimulatorjev) omogoča FK. Le-ta prehaja skozi celične membrane tudi, ko te izgubijo fluidnost. Mumio zaradi FK predstavlja celoto, ki je veliko močnejša od katerekoli skupine elementov. Ko so raztopljene, se posamezne sestavine mineralne smole medsebojno dopolnjujejo in s tem krepijo delovanje. Z vzpostavljenim ravnovesjem elektrolitov znotraj celic se uravnovesi tudi kislinsko bazno ravnotežje, kar vpliva na pH. Lahko bi poenostavljeno rekli, mineralna smola »napolni« naše miniaturne baterije – celice. Moramo se zavedati, da organizem (telo) živi in umre dejansko na celični ravni. Proces revitalizacije celic se prične v enakem vrstnem redu, kot se odvija slabljenje in bolehanje celotnega organizma. V bolezenskem procesu se zgodi niz verižnih reakcij z negativnim izidom za organizem, ki vodi v nastanek bolezni. Z uporabo smole se sproži verižna reakcija, njena posledica pa je izboljšanje bolezenskega stanja organizma.

Razstrupljanje celic in normalizacija pH v krvi se odraža v boljši izkoriščenosti kisika v organizmu, saj je nemoteno celično dihanje izrednega pomena za celoten metabolizem, imunski sistem in zdravje nasploh. Ker mumio deluje »globinsko« in vzbudi vitalno energijo organizma, je pridobila značaj univerzalnega zdravilnega medija za uporabo.

Uporaba mineralne smole – mumio je skozi zgodovino dokazala;

- stimulacijo celjenja poškodovanega ali obrabljenega vezivnega tkiva

- regulacijo metabolizma in prebave

- prispeva k normalizaciji funkcije živčevja

- izboljšuje in stabilizira cirkulacijo krvi v telesu

- je izredno uporabno sredstvo pri zdravljenju opeklin, vnetju ven, zlomih in tudi drugih poškodbah kosti

- stimulativno vpliva na kri (tvorbo in zvišanje količine krvnih telesc)

- ima izredne antibiotične lastnosti

- je močan antioksidant

- postopno raztaplja kamen v ledvicah in v žolčniku

- dobre rezultate zdravljenja pri težavah moške in ženske neplodnosti, pri vnetju spolnih organov

- izboljšuje spolno funkcijo in normalizira menstrualni ciklus

- izboljšuje funkcijo možganov in živčevja

- sodeluje v sintezi DNK in splošno vpliva na pravilno delovanje celic organizma

- deluje splošno zaščitno, protivnetno ter antibiotično in antimikotično

- krepi organizem, zmanjšuje občutek utrujenosti, izboljšuje vzdržljivost, obnavlja energijo

- ima izredno kozmetično vlogo.

 Pri mineralni smoli ne gre za spojino »čarovnikov«, temveč za enkratno naravno sredstvo, ki celovito deluje na organizem.

Mnenja in ocene

Trenutno ni ocen.

Napiši mnenje

Mumio med

Mumio med

Mumio med

Mumio med je prehransko dopolnilo in vrhunski biostimulator.

Mumio med se priporoča otrokom, aktivnim ali anemičnim ljudem ter osebam z slabšim delovanjem imunskega sistema. Zdravim ljudem je primerna preventiva v zimskem času.

Hraniti v temnem prostoru in na sobni temperaturi.